Stoelmassage in heel Nederland
06-51979075
www.stoelmassagehouten.nl

Fiscale voordelen

Stoelmassage op locatie in heel Nederland

De fiscale voordelen voor stoelmassage.

Stoelmassage is niet alleen een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. Ook voor de werkgever heeft het voordelen. Een massage op regelmatige basis zal een positief effect hebben op werkgerelateerde klachten. Het biedt ontspanning, verlaagt het stressgevoel, geeft energie en dat komt de productiviteit ten goede. Hierdoor zal het ziekteverzuim afnemen. De overheid stimuleert werkgevers om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren. Omdat de overheid het belang inziet van gezonde en fitte medewerkers kunnen bedrijven rekenen op fiscale voordelen als zij stoelmassage aanbieden.

Als je voldoet aan onderstaande voorwaarden kan je rekenen op fiscale voordelen voor de stoelmassage. Het is dan mogelijk om het volledige factuurbedrag als aftrekpost te gebruiken.

  • Er is een arbo-plan en de stoelmassage maakt daar in redelijkheid deel van uit.
  • De stoelmassage vindt plaats tijdens werktijd.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Stoelmassage en de werkkostenregeling

Fiscale voordelen Stoelmassage StoelmassageHouten.nlPer 1 januari 2015 is voor werkgevers de werkkostenregeling ingegaan. Deze regeling vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen aan het personeel regelt.
De nieuwe regeling werkt veel simpeler. U kunt vrijwel alles vergoeden en verstrekken aan uw werknemers, zolang u je er maar voor zorgt dat u onder een bepaald drempelbedrag blijft. Dit drempelbedrag is 1,2% van de totale fiscale loonsom van de organisatie.
Zolang u niet meer vergoedt dan dit bedrag, hoef u geen (zeer strenge) eindheffing van 80% aan de Belastingdienst te betalen. U hoeft ook niet te verantwoorden waar u het bedrag aan hebt uitgegeven.

De werkkostenregeling kent dus een maximum (1,2% van de totale loonsom). Wanneer u uw medewerkers stoelmassage aanbiedt als onderdeel van een arbo-plan dan valt dit buiten de bovengenoemde regeling. Hierdoor blijft de ruimte van 1,2% ongemoeid. Stoelmassages aanbieden vanuit een arbo-plan kent geen maximum en kunt u onbeperkt aanbieden.

Voor meer informatie neem gerust contact op.

×

Hi, Mark van StoelmassageHouten.nl hier, wil je een afspraak maken of meer info over stoelmassage op locatie? Laat het gerust weten.

× Neem contact op via whatsapp